Min fjording!

Här e den!
Och som sagt jag är inte så grym på att göra filmer som andra är!
Men jag hoppas att ni gillar den! Har inte lagt upp någon film på typ ett år! :D
 
 

Film klar!

Gjorde precis klart filmen! Så nöjd med den, blandade klipp och bilder från träningen idag! Men om man säger så här så är jag ingen proffs på att göra filmer så är lite skavanker på! :p
Men jag hoppas ni kommer gilla den!

Men den kommer inte upp försen imorgon! Då jag måste upp tidigt och orkar inte vänta på att den ska ladda upp så ni får vänta! ;) 
Men kommer ladda upp den så fort jag kommer hem imorgon! :) 

Kan ju bara säga det att bilbo va så fin idag! <3




Mer får ni se morgon! ;)

Onsdag!

God morgon!
 
Uppe som vanligt idag, sent men endå en lagom tid!
Idag ska vi släppa ut alla hästar igen som vi gjorde igår.
 
Ska rida bilbo också direkt när jag kommer till stallet! Känns bättre att göra det tidigt när han är pigg! :)
Idag så blir det ett pass i padocken, kanske det blir en film sen om jag får syrran att filma! ;)
Får se om hon har lust! Annars bilr det nog bilder, hoppas jag! 
 
Nu ska sista mackan i så går vi snart! 

Redan ridit bilbo!

Känns så skönt när allt är klart i stallet och man bara kan sitta och ta det lugnt! Va ute och red med bilbo vid lunch, känns rätt gött! Sen medans jag va borta så mocka syrran och hennes kille alla boxar! Så va bara och göra han i ordning så han kunde gå ut några timmar! Vet inte va jag ska göra nu. Men mat ska göras!
Så får nog börja med de! :) 




Ja.

Stallet klart!
Halv storm ute = storm påväg.
Stormen från Storbritannien är ju tydligen påväg hit. Och kommer någon gång i eftermidda. Så killarna får komma in lite tidigare idag! Så har jag pratat med han som har stallet att om det är riktig storm imorgon, så får de stå inne! Varför ska de stå ute i storm liksom? Den som låter sina hästar göra de kan ju inte tänka. 
Men ja, ner och spela Just Dance nu då jag inte gillar att sitta still och inte göra något! ;)
Hörs!

Sitter i bilen!

Sitter i bilen påväg till hööks! 
Ska kolla lite saker och en sadel till bilbo! 
Hoppas man hittar något! :)

Stallet!

Allt i stallet klart! 
Bara ridningen kvar sen! ;)
Sen när vi kom till stallet hade vi fått en liten present! Några som har hoppträning i padocken fråga om vi vill ha ett täcke till Devito. Jag sa - Ja, om det passar kan vi ta det. Så nog alla skulle ha tänkt så trodde jag vi skulle ge en peng för det, me. Hon sa att vi får det då hennes Shettis inte kunde ha det. Så den hängde på devitos Box , vi prova den och den satt perfekt! 
Å det va rätt storlek för engångskull! Vi tar alltid en storlek för stort för han men nu satt den perfa! :)

Mer inlägg kommer under dagen! ;)

Typ storm ute!

Sitter inne och myser fram för tv i mitt rum! 
Utanför blåser det som tusan..
idag blir det bara och ta det lugnt sen dra till stallet och rida ut med bilbo! :)
Red han i padocken igår igen, gick jätte bra! Syrran va min tränare! ;P
Men sen började han bråka med mig igen.. börja skaka med huvet och gick bara sidled... Misstänker att det va betet jag använde.. Tog ett jag inte använt på ett tag, som han inte är så värst försust i. Men vill inte att det bara ska ligga och skräpa..
Men idag blir det nog bättre! Hoppas jag..! 
 
 

Va vill du ha på bloggen?

Va tycker du saknas här?
Kom med förslag med va jag kan göra för inlägg eller va jag ska förbättra! ;)
Så ska jag fixa det! :)

Bättre nu!

Den senaste dagarna har gått sååå bra! Bilbo fick vila i onsdags, han skulle bli tvättad. Men det va sånt hemskt väder med regn och blåst! Så lät han bara ta det lugnt! Sen igår så red jag han i padocken igen, red han i hackmore! Det gick då bra! Träna mycket på galopp ombyten, gick så där då han är så slö.. :( men annars gick det bra! 
Idag så ska vi prata med hon som har hoppträningarna i padocken och komma fram till något!! :3

Ska flyga hit snart! :D❤️

Så glad!

Idag gick lite bättre! Red ut med han idag ist och han älska det! Släpa inte med benen eller något som han gjorde i padocken..! ;)
Han älskar verkligen att gå ute i skogen mer än att var i padocken! Så ska försöka göra så att det blir varannan dag ute och varannan dag i padocken så blir han nog glad! Han är oftast van vid att bara va i padocken om vi ska hoppträna eller om jag känner för att ha ett dressyr pass! Det är inga problem! Men det blev nog tråkigt att bara gå runt i den där sand follan! ;) så som han sega i den va! Jobbigt.. Men idag - idag kände jag verkligen att vår eller ja hans träning har gett resultat!! :)
Så piggare och smidigare han är i kroppen nu va! <3 
Det ända som kan förstöra det här nu är att det finns någon som vill köpa han. </3 

Imorgon ska bilbo få bli tvättad! Sista gången för i år tror jag då jag inte gillar att göra det när det blir för kallt! :)
Tur att man slutar tidigt och hoppas på att det är fint väder! Idag har det bara vart spöregn förutom i eftermiddag! 
Iallafall han ska bli tvättad och sen ska vi ta en promenad! :) ❤

Från igår! ❤
Jag ser helt mongo ut för jag visst inte att Ann-Sofi tog kort på mig! :')

Varför?

Jag vet inte va det är... Men sen de va här i lördags och prov red bilbo så har han varit grinig varje dag.. Iallafall i ridningen! Som igår så red jag och Ann-Sofi i padocken, hon hade sin sadel men jag kände att jag ville ha det med! Så tog min kände direkt när jag hoppa upp att det är något konstigt med den.. Så red ite med den så länge då bilbo blev hängig och så. Så tog av den och red han Barbacka ist! Gick mycket bättre! Men han va fortfarande grinig. Fick inte upp han i trav alls, så fort jag skänkla så stanna han och börja kicka med benen.. Det här händer väldigt sällan! Men två dagar i rad? Gick en stund och jag kände det att nu orkar jag inte med detta mer! Så sa till Ann-Sofi att jag ville låna hennes sadel så vi fick tränat lite! Gick mycket bättre, fick upp han i fin trav och galopp! Sen skritta jag av han!

Idag va det likadant!
Men idag börja jag med att rida han Barbacka! Redan när jag kom upp på han börja han bocka.. Röt mot han, så sluta han! Sen gjorde han det igen.. Men sa till då med. Fick iallafall upp han i trav idag! Men han ville inte lyssna på vart han skulle gå eller så! Nej, han skulle gå där han ville. Mellan hindren runt dom, följa efter Åke.. Sen när jag fick upp han i galopp, så trodde han att vi skulle hoppa vart enda hinder. Sprang mot det och när jag gav sänklen och tog  i tyglarna så stanna han! Bad om sadeln  igen och red över några bommar i galopp! Sen va han nöjd.. Men bommar är inte lika kul, så när vi kom precis innan dom så sakta han ner till trav och tänkte bara" det är bara att gå över det här ju!" Typiskt han. Skritta av han och gick in med han så va han nöjd. ;(
Får hoppas att han bara är så här nu på grund av det nya stallet! 
Nu måste jag hitta en sadel snart som är bra..!

Jupp!

Allt gick så bra idag!
Gick bort till stallet med bilbo, gjorde han i ording och satte på han tränset gick till padocken och hoppa upp på han barbaka i typ 5min för att se hur han va i den nya padocken, gick så bra!!
Sen tog jag in han så fick han stå i boxen tills familjen kom.
Sen kom det halet plötsligt två famlijer? De som hade pratat med oss hade tagit med sin kompis men två tjejer som hade hållt på mer med hästar.
Iallafall, de borsta han lite i stallgången och krafsa hans hovar. Sen hämta jag sadel och träns, så gick vi ner till padocken!
Han hade sin dåliga dag idag kan jag ju säga..! Han ville inte lyssna och skulle bara sparka mot skänklen... det ända jag kunde säga var att han hade sin dåliga dag idag... Sen prov red deras kompis dotter honom och han bråka med henne med, men hon verkade gilla honom endå! Sen red tjejen som ville ha han, hon va så liten på han! :') Så så gulligt ut, men jag va rädd att han skulle va dum mot henne med! Men det va han inte.. han bråkade bara lite för att han ville bajsa.. hon fick tom han att galoppera! Va lite förvårnad då henes fötter kom så långt upp, så trodde han inte skulle känna/bry sig om dom! 
Men hon va jätte glad efteråt! Sen red den första tjejen igen hoppa han tre språng!
Åhhh gud! Bilbo hoppar verkilgen som en gud! Har sån lust att hoppa imorgon efter jag såg han förut! :D
Sen fick lill tjejen upp sin mamma på han och bilbo tänke bara "Jaha, du vill också hoppa med mig!" Och fattade galopp mot ett hinder..! xD Typiskt han.. men hon gillade han med! Så kanske det blir något!
Sen åkte de iallafall efter vi pratat lite så skritta jag av han i padocken! Sen fick han gå in och njuta av sin goda mat!
 
Sen gick vi hem och käka och tog med devito och åke till stallet!
Gud va devito skulle stajla sig och hålla på..
Och åke, han har jag äldrig sätt så Snygg när han sätt ett sto! Och nu står han brevid en och banka mot stall vägen mellan dom! Någon är kär! ;)
 
Nä, sova snart kanske! Upp tidigt imorgon för att ta hand om 6 hästar på morgonen! :)
 

Händer mycket idag!!

Idag händer det mycket saker! 
Det kommer några och kollar på bilbo. Sen innan de kommer så ska vi fixa stallet som de ska flytta in i idag! :)
Alla tre ska få flytta dit! 
Nu undrar ni säkert - varför?
Jo, för att vi måste fixa till stallet, lite med målning och lite annat! Då känns det bäst om det är tomt! Och så kom han som har stallet till oss förra veckan och fråga oss om vi ville stå där med alla tre! 
Såklart sa vi ja direkt! För det stallet han har är sååå fint! :)

Så ska bara slänga i mig en sista macka och klä på mig och dra bort med bilbo! :D
Det bästa av allt är att precis utanför stallet är det en stor fin hopp paddock som jag får rida i varje dag! Och så kommer jag få hopplektioner av hon som äger den för en billigt peng! Kan det bli bättre!! :D ❤
Sen ligger stallet bara typ 500m ifrån oss! ;)


Bilbo klippt!!

Nu är bilbo rakad! 
Blev rätt nöjd med resultatet, böev inte helt perfekt - men det gör inget!! 
Som vanligt så blev han rätt uttråkad och skulle hålla på att ta tag i en av grimmskafterna som han satt fast med och hålla på.. Riktigt irriterande..
Allt som allt tog det 1 och 1 halv timma!
Kan säga det att det ny skäret som hon skaffade igår bara klippte av allt lätt och slätt! ;) inte som hennes gamla som inte gjorde något..

Så här ser han ut nu! :)

Riktigt, riktigt nöjd!!
Blev bättre än jag trodde innan! 
Hann inte rida ut förut då det blev för sent! Men imorgon då blir det ingen vila! ;)

Bilbo leker lite i sin egna päls.. <3

Dagen!

Idag så är jag skola till ca 14.40 sen drar jag på körlektion! Sen hoppas jag på att mamma väntar på mig så jag kan åka med henne hem! :) När jag kommer hem ska jag göra maten! Så hoppas hon väntar på mig..
Sen iväg till grannen för att låna hennes klipp maskin! Bilbo ska rakas idag! ;)
Har tänkt något i den här stilen! 

Får bara hoppas på att bilbo inte blir då uttråkad så han ska hålla på att gå och röra på sig hela tiden..!
Skulle igentligen gjort det i tisdags, men hennes klippmaskin ville inte funka så den klippte bara på en sida utav skäret..
Så nu går han runt med en rund ring på halsen, stakarn! :(
Men det ser ut som att har satt ny päls där redan?! :o

Men ja, sen efter det så ska han ridas! :)
Får hoppas att det inte blir för sent bara! 

Svar på frågor!

hur gammal är bilbo?
Bilbo är 19år!
 
varför ska du sälja bilbo?
Det är mest på grund ut av att jag är lite för lång och för att jag vill ut och tävla! Är helt inne på att skaffa stor häst nu!
 
varför ska du sälja devito?
Jag tror nog alla förstår det när jag skriver det att vi har ingen tid till honom varje dag som han behöver!
Vi lägger vår tid på bilbo och åke, så det blir liksom ingen tid kvar till devito.. Vi mår jätte dåligt för det här, vi vill att han också ska få träna och en dag bli en jätte fin kör eller ridponny! Men den drömmen känns långt bort när vi aldrig får tiden! :(
 
gillar du när det regnar?
 Nja, ibland kanske. Inte mitt favorit väder direkt!

finns det många hästar där du bor och grannar och sånt? 
Ja, man kan ju säga så här - här där jag bor så är det minst 500m till nästa häst gård, från en sida av mitt hus! Men ja, väldigt många häst gådar finns det här iallafall! ;)

hur många syskon har du?
Jag har två stora systrar!
 
vad heter sån man som bilbo har som står rakt upp?
Den kallas för stubb man! :)
 
vill du inte tävla med bilbo?
Det är min högsta dröm att få tävla med bilbo! Det va allt jag någonsin ville göra med han! Eller jag iallafall komma ut på någon pay and jump har jag alltid velat! <3
 
har ni hittat någon sadel än?
Nej, det har vi inte gjort än.. Så om jag vill ha en sadel att rida i så får jag ta min syster sadel som är hår att sitta på! :(
 
vart gillar du mest att rid?
I skogen är nog det bästa stället! Där allt är tyst och lugnt! Men det är också roligt att rida i padocken när man har en roligt hoppträning! :D
 
har du många mer djur än bilbo?
Jag hade en katt som hete felixz som va den underbaraste och smartaste katt jag någonsin haft! <3
Nu har jag en knäpp katt som heter timon som försör allt han ser om man inte kommer till han när han börjar jama..

Min älskade bilbo!! ❤

Alltså jag vet inte va jag ska säga om bilbo, han har alltid varit den sega bilbo som inte orkat träna eller något! Bara något lätt som att "ut och röra på sig" kunde han gå med på, annars bråkade han oftast! Men inte nu lägre! Han älskar att göra allt vi gör nu!
Nog för att han kan bråka lite i början av träningarna som han alltid gjort, men sen slutar han med det och bara lyssnar på mig! Älskar min bilbo så mycket så det är obeskrivligt! <3
Och nu när han lyssnar på mig och inte bråkar så blir jag aldrig sur längre på han för att ha. Inte lyssnar! 
Har fått tag på det bästa fodret ever!! :D


Bild från förut idag!! Så glad och framåt!!:D <3

Svar på frågor!

Här kommer lite svar på frågor!
Har delat upp det lite, så har gjort så det kommer upp olika dagar ist för att alla kommer nu! :)
 
Är du glad idag?
Ja, jag är väldigt glad just nu iallafall! :)
 
har du pojkvän?
Nej, inte för tillfället. Men snart kanske! ;)
 
är du lesbisk?
Öhh, nej..
 
gillar du när det snöar?
Ja, det är lite mysigt så där när det snöar ute! Speciellt när man är ute och rider! :D
 
tycker du om rosa?
Inte någon favorit färg direkt..!
 
favoritras?
Just nu står det mellan fjording och haflinger! 
 
vart bor du?
Det vill du allt veta va..?

Grym träning!

Hade en sån grym träning med bilbo förut!
Tog bara en kort tur, men allt gick sååååå bra! :D
Tänkte forst rida bort till grustaget som vi brukar, men kom på att jag glömt reflex täcket så tog en kortare väg på grusvägarna! Han va så pigg och taggad - så jag blev nästan förvånad! :O
Är nog det fodret vi har bytt till som ska göra han pigg, men det gör han pigg långsamt! Det är så anpassat så att tävlings hästar inte ska ta ut sin energi direkt utan lite i taget! Kan säga det att det märks på bilbo!
Han är inte sitt gamla sega jag längre, Nej! Han är som en ny bilbo, man kan faktiskt tro att han är yngre än va han är när han hoppar och skuttar för att få springa! Vilket han inte precis gjorde för en månad sen!!
 
Innan vi börja med det fodret vi har nu så sa hon som tipsa om det, att det gör så att hästar som lätt går upp i vikt håller ist jämt hull. Samma med hästar som har svårt att gå upp i vikt får också jämt hull!
 
Såg det på bilbo förut att han gått ner lite! Och det gör han inte precis när han fått vila i några dagar!
Så tror verklingen vi har hittat ett foder som funkar för både bilbo och åke! :D

Hybrid lastbilar..

Seg dag idag.. Bara prata om hybrid last bilar! Som är så TRÅKIGT!!
Det är inte lastbilar jag håller på med, jag grejar med bilar!! :@

Rida ut sen med bilbo!! <3
Han har fått lite för mycket vila nu... Och det är pågrund utav mig.. Kan inte förklara varför mer en att jag är trött när jag kommer hem. Men det är inte någon anledning... Måste skärpa mig rejält nu! Rida han minst 5 dagar i veckan! Måste både för mig och han! :)

Kommer nog lägga upp svaren på frågorna sen! Om jag kommer ihåg! ;)




Ponnyridning och dålig transport..!

Dagen igår kunde inte varit värre.. 
Började dagen med att gå ut till hästarna ge dom frukost medan vi förberedde transporten. När vi va klara och vi sen hade fixat till killarna för att åka i transporten, så lasta jag bilbo först! Och som vanligt gick han bara på! :) men sen skulle Åke på, han blev osäker och ville inte gå på. Sen så sa vi så att bilbo får gå ut, så får Åke gå på med bred gång! Gick bättre men vi höll på i minst en kvart innan han kom på! Sen lasta jag bilbo igen, så åkte vi iväg! Tjolöholm, det stället vi skulle till låg bara 5min bort, som tur va! För när vi kom fram så hade bilbo backat in i rampen så späntet eller låsningen, va man nu kallar den - hade på något sätt låssat! :o och då slog det mig! 
Det fanns ingen panik bomm så när bilbo backa så fick han inget stopp och bara fortsatte backa! Det ända vi hade va ett grimmskaft som vi satte där bommen ska vara annars, för det hade ägaren till transporten när hon har sina hästar i den. 

Till dagen!
Början va seeeeeg! Men sen efter två timmar börja folk komma! Det bästa va att vi stog där folk kom in till skördefesten så då såg de oss för före de utslita ridskole hästarna! :(
Inte för att de behövde vara de men de så inte så glada ut och prata inte med varandra som bilbo och Åke gjorde så fort de inte så varandra om vi gick iväg själva! xD
Sen några timmar senare så kom verkligen alla till oss! Vi kunde gå iväg med två barn och sen när vi kom tillbaka så stog barn på kö för att rida på våra hästar! :D
Sen efter lunch så bestämde vi oss för att bilbo skulle få gå utan sadel då vi bara hade min och syrrans sadel. Och jag har ingen ny än. Men det gick bra på morgonen men kände de att de skulle va bäst för han!
Kan säga att det blev väldigt populärt! Och alla stog i kö för att rida bilbo typ! :)
Men kan säga att jag fick många idiot blickar från de som kom på ridskolan och de som kom från plöninge!
Men brydde mig inte! För jag visste att han inte skulle göra något dumt! 

Sen när vi skulle hem började allting..
När vi hade lastat och skulle åka, starta inte bilen, fick lasta av dom igen och vänta i typ en timma på mamma och pappa som fick komma och hjälpa oss med start hjälp!
Sen fick vi veta att en lastbil hade vält på vägen dit, en lastbil med hästar i!! :o
Men ja, vi åkte iväg och mamma och pappa bakom. När vi kommit en bit så såg vi vart lastbilen hade vält! Sen börja mamma tuta på oss.. Så smart som hon e..! Men vi stanna och så sa hon att bilbo puttar ut rampen igen..
Spände fast galen igen och åkte! Sen kom vi dit lastbilen låg, den låg helt på sida. Så vi trodde det värsta. :( 
Och de tjejerna som innan stog och gav oss massa idiot blickar gav oss nu rädda och förstörda blickar, såklart grät de!
Vi fick stanna igen för att sätta på haken.. Sen fick vi göra det tre gånger till. Under gångerna så drog bilbo sönder sin grimma.. På något sätt, men laga det så vi kunde komma hem! Och det som skulle ta oss 5min hem tog oss ist 20 - 30min.
Kan ju säga det att bilbo va panik slagen när han skulle få gå ut och Åke med! Det läbbiga va att när Ann-Sofi lasta ut Åke hörde jag bara hur nedersta delen på rampen bara började knacka som att den skulle gå sönder.. 
Sa då direkt jag kommer i te åka tillbaka imorgon, inte i den här iallafall!! 
Skulle varit där idag med, men ville inte att bilbo skulle få uppleva det igen..


När vi kommit dit igår!

Fransmän..

Kan bara säga en sak!
Fransmän tror att de kan då allt de vill ha.. Så fort de säger att de gillar någon så ska de göra de också!
En kille sa till mig nu att han gilla mig och förvänta sig samma reaktion av mig..! Usch!!!
De va han som sa hej till mig i måndags på de sätter jag skrev.. Nu förstår jag varför han beter sig som han gör mot mig..
Kanske skulle stanna hemma när jag nästan missa bussen efter jag försovde mig! Kanske va ett tecken? 
Som tur e så är han inte i samma grupp som mig så jag slipper se han förutom på rasterna..! :(

True skit!