Skit dag..

Vilken skit dag det här har varit, rent ut sagt! Allt va jätte bra tills idag.. När fransmännen kom.. Den klassen vi va med i Frankrike är här nu.. Och ska vara det i två veckor.. Och redan idag börjar dom vara jobbiga.. 
Så fort de kommer in i klass rummet på morgonen så hälsar de - nästan lite blygt "hello!" till alla, så ser en kille som heter jerami ( vet inte hur det stavas..) mig och bara ( " åh Emma, hello Emma!") och så börjar alla franska killar skratta med han bara för att han sa så..! Men jag undrar ju varför.. Sen börja de säga alla ord vi lärde dom när vi va i Frankrike! De satt och skratt åt sig själva..
Sen senare fråga de om jag tycker att det är kul att rida min ponny.. Vet varför de fråga, så sa bara jävla fjolla. De vet va det betyder på franska då vi lärde dom det i Frankrike. Sen fråga de inte mer om de.. 
Jävla fransmän vill inte ha de här... De är bara jobbiga.. :(
Min snälla syster red bilbo idag! Då hon va hemma och hade tråkigt! ;)


Frågestund!!

Svarar på alla frågor någon gång i veckan! ;)

Ylvis - The fox!

Låten som går på repeat just nu! ;)
 
 

Alltid..

Alltid samma visa när det gäller visa saker..
Han är för liten, han har svank rygg..
Men va f*n! Om du letar efter en större ponny, kom inte hit då och tänk att han är större än vi skrivit!
Och det med ryggen det har vi kollat! Och han har inte ont av det! Och han har nog haft den så hela sitt liv, vi vet inte! Men om ni nu inte kan klara av de här sakerna innan, kom inte hit från första början!
 
Stör mig på folk som vill han en perfekt häst.. Va f*n, Bilbo är också perfekt!
Men de ser det här annorlunda på honom och tänker "Jag kan inte rida han för han har svankrygg!"
Löjligt... Om de nu vill ha en perfekt ponny så åk inte genom halva Sverige för att bara komma och klaga på en sån små sak.. Hästmänniskor alltså.,..
 
 
 
 
Bilbo är perfekt för mig och kommer alltid att vara det! ♥
Och om ingen kan se det så kommer han stanna här föralltid! Min bilbo! ♥
 
Tror nog ni förstår vad jag pratar om när jag skriver det här...!

Det går bra nu!

Allt går så bra nu! Eller inte..
Har tagit ett väldigt jobbigt beslut som jag inte vill göra, men det är de rätta endå? Ni får reda på det längre fram..

Hände en väldigt rolig sak i måndags! 
Jag och min syster skulle rida ut med vår kompis, hon ringde och sa att hon va påväg! Sen typ två minuter senare ringer hon och säger att hon flugit av Nancy! Vi får nästan slänga på sakerna på hästarna och rida iväg! Ann-Sofi gick före mig så jag kom lite efter, men märkte att bilbo va pigg för en gångs skull så han höll tempot! Sen när syrran kommit en bit börja hon trava iväg, så vi inte såg dom. Bilbo blev inte glad och började takta och ville komma iväg, men jag ville komma över den stora vägen som vi skulle korsa först! Men han ville bara över, sen när vi gått över så börja han trava fort! Inte de han brukar göra precis! Sen när vi travat en bit så såg vi dom! Då hörde bilbo något som inte va Åke tror jag.. Men han gnägga! Han gnäggar aldrig, inte ens när jag rider ut själv! Sen red vi en bit, över en väg och trava lite! Gud va han drog iväg! xD sen kom vi till en äng där Ann-Sofi och Kicki va så då börja han galoppera! xD 
Vi stog och prata en stund och sen red vi hem igen! 
Sa att vi kunde ta en väg vi inte fått innan, så vi red där! Men den ledde ingenstans, så vi vände! Sen börja vi trava och bilbo började bocka... Jag flyger först på hans nacke och innan jag hinner sitta riktigt igen bockar han en gång till.. Jag flyger av på axeln som vanligt, och som alltid  skadar mig inte,  eller bryter något! 
Men låg typ och krama gräset då jag blev chockad och inte fick någon luft! xD måste sett roligt ut! Men min mobil låg inte i min ficka så får panik, men min syster sa att jag satt på den! X)
Den va hel som tur va! Sen red vi hem men då skulle Åke dampa... Så bilbo börja igen! Men denna gången tänkte jag på att hålla i martingalen! ;)
Så nu går jag runt med stel nacke och ett sår i tungan med en liten hjärnskakning! (Y) 
Precis när man vill komma igång med bilbo så blir det promenader ist...!

Haft bilbo i 804 dagar..! ❤



❤..

Hemma igen!

Äntligen är jag hemma! Blev två dagar extra hos mormor och morfar! :)
Igår så va jag och syrran hos några kompisar också och hade en lite inflyttnings fest kan man säga, men mat och så drack vi lite go dricka! ;)
När jag kom hem idag så spö regna det, bilbo stog utan täcke. Han gillar inte de och de kunde man se på honom. Så tog in han, borsta av han lite sen fick han stå med täcke en stund innan han fick gå ut med sitt täcke med hel hals på! Han älskar verkligen de, speciellt när det regn så mycket som det gjorde idag! 
Sen hade jag tänk rida senare då det hade slutet regna, men kände det att jag tar det imorgon ist! Så kan jag bestäma vart jag ska rida också! 
Min syster har ridit han nu när jag inte varit hemma! Vilket e skönt! För då är han inte över pigg när jag ska rida imorgon! ;)
Ska klippa bilbo snart också! Känner att det behövs nu när har satt så mycket päls! :)
Nä, måste sova! Skola imorgon. Upp tidigt igen! (Y) ❤


Missa något är inte kul..!

Förlåt för dålig bloggning de senaste dagarna! Men har varit hos min mormor och morfar hela denna veckan(igen)!
Bara tagit det lugnt om man säger så! ;)
Men imorgon ska jag hem igen och träffa min Bilbo igen! <3
 
Det ända som varit skit denna veckan är att vi hade skolfoto i måndags och ingen viste om det.. och eftersom jag var hemma för att jag inte mådde bra, så missa jag det ju..! Om jag vetat om det skulle jag gått dit för kortet och sen gått hem! Hatar mina lärare inte kan säg vilken dag vi har det någon gång! Det sa de inte förra året heller, då va de bara att de sa en dag " idag ska ni ta skolfoto!"
Pfft, inte för att det gör något så men det är mitt sista år! Då skulle man ju vilja ha det och kolla på om ett par år och bara "det va ett grymt år det, vilken frissa jag hade!" Eller något, men det kan jag inte nu.. kan bara kolla på kortet och bara typ" där är min gamla klass.., och jag va inte med..!" -.-' :(
 
Sova nu då! ^^
Zzzzzz...! ;)
 
 

"Billiga" sadlar är också bra!

Kan säga det till alla er som tycker det att ifall när man ska köpa en sadel som ska vara i hyfsat skick när man köper det beganat så ska det kosta 3000kr för att det ska vara bra, inte sliten eller några märken. Ni kanske ska öppna ögonen lite och se det att man kan få fina sadlar för bara 1000kr! Min syster fick en fin sadel som var några år, en hopp sadel! Men var det sliten - NEJ! För att hon som ägde den innan hade skött om den så bra så den inte hade några märken på sadeln!
Tänk först, skriv sen...!

Nya skor på bilbo!

Skoningen på bilbo förut gick jätte bra! Hovslagarn gav han tom morötter för att han va så duktig! ;)
Sen red jag och syrran ut en kort runda, hade bara tänkt skritta och trava men som jag misstänkte så va bilbo pigg! ;(
Ville bara springa fort..! Men han lugna sig efter en stund! :) 
Nu står dom inne i stallet och gottar sig! :) ❤




Väntar...

Sitter nu och väntar på hovslagarn ska komma vid halv 4. Sitter och kollar på de sista twilight filmerna så länge med syrran! :)
Sen blir det att rida ut med syrran när bilbo fått nya skor!! :D ❤❤❤



Imorgon!!

Bara en dag kvar tills jag kan rida bilbo igen! Så taggad! Kan inte vänta tills imorgon! Vill göra det idag! :(
Men hans hov ser så hämsk ut så jag vågar inte ens chansa på de. 
Idag blir det ist att ta det lugnt, tillbaka till skolan imorgon. Inte direkt taggad på det om man säger så. Skulle hellre vilka vara hemma och sova, som vanligt! ;)
Har precis som alltid fått god mat av mamma, idag satt vi allihop tillsammans i köket. Som vi inte gör annars. Vi sitter alltid i varsitt rum och äter. Äter bara i köket på typ julafton, nyår , påsk. Aldrig annars.
 Nä, ska fortsätta på mitt nya tv spel jag köpte idag! ;)

Sova!

Lång dag idag! Syrran hade lite otur idag med att bilen krångla.. Men hon fick ett fjärde pris iallafall! 4:e plats! Bästa i år då det alltid blivit något fel.. 

Nä, nu ska jag sova! Får äntligen sova ut imorgon efter att ha gått upp typ kl 5 varje dag i två veckor!! <3 

Min syster idag! Fyra på denna bilden!
Tog bild får  en film därför den e suddig!

Go morgon!

Nu är vi påväg till Jönköping! Va segt det va att gå upp imorse.. Usch!
Men va gör man inte när man ska på tävling! ;)
Kanske kommer upp någon bild sen!
Håll koll!! :)
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Sova!! <3

Sååå trött.. Måste verkligen sova lite nu! Ska ju upp 07.00 imorgon..! (Y) :( 
Men när man kan sova hela vägen så gör det inget! ;)
Nä, ska sova nu! Zzzzzzzzz..........

Äntligen fredag!!

Äntligen är det fredag! Bort från det här stället och tillbaka till skolan på måndag! Fast jag kommer bog inte vara lika glad då! ;)
Idag händer inte så mycket, drar hem till mormor och morfar sen igen och stannar där tills imorgon! Sen får jag gå upp tidigt imorgon med.. Tummen ner på de! 👎 Men en hel dag med folk race är aldrig fel! ;)

Tycker så synd om bilbo nu. Han älskar verkligen att komma ut varje dag! Men när han tappat en sko kan vi inte göra någonting för han är så känslig! Kom ihåg att jag prova en gång att han skulle gå utan helt, han kunde knapp gå älsklingen! Så ni kan ju tänka hur det ser ut när han bara har en sko. Vill så gärna rida på ängen hemma, men han hatar den. Ända gången har gillar att gå där är när Åke också är med. Vilket nästan aldrig händer. 
Så nu får bilbo vila i nästan en vecka för att hovslagarn inte hade någon tid försen på måndag! Mår skit för de. Men när han har skor igen blir det ingen vila på väldigt länge! ;)

YES!

Ibland får man som man vill!
Kom till mormor och morfar idag ist! Mår så gött när jag är här, kan liksom ta det lugnt här..
 
Kollat på lite ridläger så här nu på kvällen, kanske blir något nästa år! ;)
Får se. Men hoppas verkligen på det, då jag aldrig gott på de. Då skulle jag ta med Bilbo, skiter ifall någon skulle säga att jag är för lång eller nåt! Jag vet att han inte tycker jag är för tung, för då skulle han visat de.. å då är det inga beskymmer!
 
Imorgon blir det samma gamla visa - upp 06.00 (får sova en timme längre imorgon! ;)<3) äta frukost, åka vid 06.45 till praktiken, börjar 07.00, frukost 09.30 ungefär, 12.30 lunch sen slutar jag 16.00.....
Kan inte fatta att jag klara det här varje prao vecka.. Men det blir ju så när jag börjar jobba med.. Men då kommer jag meka med bilar!
 
Imorgon fyller min syster år också! Så mamma hämtar mig , sen är vi hemma en stund och firar henne och sen åker jag med mormor hem igen efter det!
 
Helgen är planerad med folkrace!<3
Upp till Jönköping och kolla på kardarn kungen! Å hjälpa syrran när hon ska tävla! Grymt kommer det bli! Förste mekaniker som vanligt! ;)
 
Nä, nu måste jag gå och lägga mig så jag får sovit några timmar! :)
 
 
 
 

Har du en?

Någon som har en?? ;) 



Sur..

De går aldrig som jag vill. Jag ville upp till mormor och morfar förut, men de fick jag inte för att mamma inte ville de..
Men sen fick hon fixat tid hos hovslagarn! Men han hade ingen tid försen på måndag! Men det är iaf en tid bokad! :)
Men fortfarande grinig på mamma..

Kommit till fel ställe..

Kan man ha det tråkigare än de här..
Jag vill inte stå och göra ingenting flera stunder och sen kanske göra rent en bil invändigt och sen kanske få tvätta den..
Det här va nog det segaste stället  jag varit på praktik! Ville va på samma ställe som förra året, men fick jag de - Nej!
Nu har jag hamnat på ett ställe där de bara städar bilar och tvättar dom. Inte de jag vill göra! Jag vill meka med bilar, inte göra rent dom..
Nä, hoppas den här veckan går fort nu så jag slipper de här på en hel månad! ;)

Tror jag ska dra upp till mormor och morfar sen efter jag ridit och stanna där i några dagar! Känner att jag behöver de!


Nya uppdateringen av blogg appen! Dagens ridtur!

Gud va bra den nya uppdateringen är på blogg appen!! Kan göra allt som jag gör på datan nu! Hoppas bara jag kan lägga upp bilder! ;)
Iallafall.. Idag så tog jag och syrran en kort tur ut på typ 20min! Red Barbacka för jag hatar min sadel nu! Den bara glider känns det som. 
Men de gick jätte bra! Förutom att Åke skulle hoppa och studsa bara för att jg ville gå före med bilbo..

Så här snygg blev Bilbos hov förut bara för att jag skulle få något som skydda den! Då han är så känslig utan skor! Men va jätte bra! :)

Nej..

Igår så hände det som inte fick hända!
Bilbo trampa av sig en sko i boxen..! Vet inte hur han gjorde de! Men när jag gav han lite hö när han åt sin andra mat så hörde jag något som lätt som, ja jag vet ite hur jag ska förklara de. Men det lät som något som ryktes av men också som att ett ben som bröts..! :(
Såg sen att skon satt kvar på en spik..
Bra där bilbo! Blir så glad när du gör de..!
Så här blir det när min mamma inte ringer i tid.. Jag kunde gjort det själv men då blir hon bara sur! Men kommer ringa sen för att han behöver nya skor nu!! :( 😠


Käft smäll!

Är så glad att jag har vänner som stöttar mig och hjälper mig i allt! Ställer upp för mig lika mycket som jag gör för dom! Som härom dagen så prata jag med en jag känner som också har hästar, så prata jag med henne om att jag har tanken att sälja bilbo då jag är för lång. Så tänker jag bara på det när jag rider. Då sa hon en sak som kändes som ett slag i ansiktet, på ett bra sätt då! Hon sa: skit i de för f*n! Bara du inte är för tung för han så har det ingen betydelse! Njut av han istället än stt tänka på de!
Kändes verkligen som en käft smäll där! Va är det jag tänker på igentligen! Hon har rätt! Jag skiter i va alla tycker och gör det jag vill! 
Jag har ett mål 2014 som jag vet redan nu! Jag och bilbo ska ut och tävla!
Och jag skiter i va ni skriver och allt sånt som att jag är för gammal och sånt. För det är jag inte om jag tävlar i fjord tävlingar! :P
 
Ska ut och pussa bilbo två extra gånger när han ska få sin kvälls mat om en stund! :)
Hörs!

....

Ibland stör jag mig lite på folk..
Vet inte ni om de att det finns fjord tävlingar! Där vuxna får tävla fjordingar som är under ponny måttet! 
Man behöver fan inte var dryg och skriva att jag är för gammal innan man tar redan på va jag ska tävla i!! -.-'
Nu blev jag riktigt förbanad!! -.-

Panik!!

Jag vet inte va jag ska göra! Jag har panik just nu! Bilbos ögon va svullna igår, riktigt svullna! Jag vet inte va jag ska göra! Jag har tvättat de flera gånger! Men det har inte blivit bättre.. Så glömsk som jag e också så glömde jag sätta på han sin huva så det skyddar hans ögon från flugor.. Jag får panik när jag tänker på det att de kanske är värre när jag kommer hem! Är inte hemma på hela dagen..! D:
Får hoppas att flugorna inte är så jobbiga i dag fastän att det är soligt och fint väder! Om det inte är borta när jag kommer hem, eller ja att svullnade har gått ner så får jag ring vätrinären! :(
Håll tummarna för bilbo nu!! :(


Whhaaa! :o

Va och kollade lite på youtube på fjordings videor och så hitta jag helt plötsligt de här två!
Två filmer från när gamla ägarens kompis tävlar bilbo i LC 2010! :o
 
 
 
 
Han vägra på typ två hinder i båda filmerna, men han gör det knappt med mig!
Det här gör mig verligen mer taggad till att börja tälva!! <3
Blir att ta och göra grönt kort kursen till vinter!! :D
Hatar att de bara har det två gpnger om året..! -.-

Försenade presenter!! <3

Fick några försenade presenter i går av min syster och hennes pojkvän!
De va på Ullared och köpte lite saker där! Å saker till mig! :D
Sa att jag ville ha ett bett men också lite godis och ett schabrak som vi skulle dela på! Såååååååå snyggt e det ljus blått jacson schabrak! <3
Min mobil hatar bilden jag tog på allting så kan värken lägga upp den här eller på insta..! Men ni kan få en bild när han har det på sig imorgon!! ;)


This or that?

Godis - glass 
Vinter - sommar 
Grym hopphäst - Bilbo 
Träna för tränare- träna själv
 

Skriv fler! :)

Måste skriva av mig..

Känner mig så himla dum och besviken på mig själv! Hur kunde jag glömma något så viktigt för mig? Ahhh!!'
Nu tänker ni säkert: är det något med bilbo! Vad ,vad?
Jag kan säga att det INTE är han! Det är mig själv!
Jag håller ju på med mitt körkort nu och jag har haft två lektioner denna vecka, måndag och igår! Sen va jag säker på art jag inte hade någon på två veckor( tiderna går åt rätt snabbt..!) så jag tog det lugnt idag och tänkte att jag bara skulle ta det lugnt senare! Men sen vid halv fyra får jag ett sms " du har en körlektion 15.35!" Körskolan.
Jag fick panik! Jag har ingen lektion idag tänkte jag! Och eftersom min mobil dampa fick jag de kvart i fyra tom..! Så skulle inte ens hinna dit om de körde mig dit..! Blev sur ringde mamma och sa att de bokat dn tid jag inte viste om. Hon kom direkt och hämta mig, körde till kör skolan. Prata med de där och sa att jag inte viste om de och att någon annan måste fixat tiden! Men när hon i receptionen kolla så va det jag..
Kände hur jag bara ville falla igenom golvet och inte synas..! Mådde så dåligt att jag glömt en lektion som jag bokat in själv..! Och det västra e att fastän vi kom dit och endå sa de då att jag glömt av den så skriver hon in att jag kört den endå för att den inte är avbokad. Och för att jag inte körde och tog min körlärares tid.
Det är skit säger jag bara! På grund utav att de inte kunde göra de så missar jag en lektion och har bara två kvar...
Tack då mycket för de..! -.-
Ska sova nu och försöka glömma denna misslyckade dag!
God natt.


Upp och ner..

Mitt liv är upp och ner nu känns det som. Jag ve inte om jag ska vara glad eller ledsen. Känns som om jag står på en vikande bräda, går jag för mycket å en sida så tippar den samma med andra sidan. På ena sida finns allt jag vill ha! Jag är inte för lång för bilbo han var yngre, mitt liv var nästan perfekt med allt jag ville ha! Medans på andra sidan är den dystra verkligheten. Jag är för lång för bilbo han är 19år, jag har inte allt jag vill ha. Finns sååå mycket jag vill ha men inte kan få. Jag ville ha en western sadel, men det är ingen idé nu när vi ändå tänker på att sälja bilbo. Jag vill så mycket mer! Jag och bilbo skulle ju göra allt! Ut tävla få ett starkare band mellan varandra! För han har svårt att lita på folk, men när han litar på en så lyssnar han på en!
Jag vill inte förlora bilbo! Jag vill ha han här vid mig föralltid, förevigt!
Men det är bara något jag kan drömma om just nu! 
 
 
Kommer någon ihåg den här! ↓
 
 
 
Här var en av de första gångerna jag red han löst! :)
Jag var över lycklig! Kände att allt vi gjort på ett halv år gick samman, vi lyssnade mer på varandra och han litade mer på mig! Nog för att han gick lite var han ville men vi hade hade bara börjat på något nytt! <3
 
Ett halv år senare var vi här. Vi hade kommit lite längre och vi hade ett så stark band mellan oss och vi kunde bara springa om kring. Bilbo lyssna alltid och stanna när jag ville! 
 
 
 
efter de här så red jag han knappt löst längre. Blev någon gång när jag kände för de. De kunde vara en gång i månaden, ibland.
 
Men jag kan säga de att han minns allt! Jag red han löst för någon vecka sen och vi gjorde allt vi gjort innan som ingenting! :) Men vet inte om det blir som det var för ett år sen, men det skulle vara så underbart att uppleva det igen! <3
 
Nu undrar säkert många hur det blir med bloggen?
Jag kan säga de att jag kommer fortsätta blogga här. Men det kanske inte blir så bra som det varit. Men kommer försöka uppdatera så mycket som jag kan och orkar. Å hur att ser ut längre fram med allt!
 
 
 

Snart er ni..!

Kommer ett ganska viktigt inlägg sen om hur allt är och så!
Så håll koll här! ;)


This or that?

För att få lite liv i bloggen kan vi ju köra en this or that? ;)
Så Kööör!!!
 

Depp...

Är väldigt ner just nu. Då vi har börjat tänka på de igen att sälja Bilbo. Vill verkligen inte! Men jag är för lång, men jag vill ha en fjording sen med! Så bilr att leta länge tills jag hittar någon som är högre än 150. Men om jag säger till mina föräldrar om de så kommer de säga" Sälj bilbo nu så får du leta efter en ny häst till våren!!" 
ETT HALV ÅR UTAN HÄST??!! Jag kommer flippa! Må skit dåligt och typ springa varje dag bara för att röra på mig! D:
Nä, jag får vänta med att säga det till dom! Kanske leta efter ny under tiden och kolla om man kanske kan byta?
 
Nej, nu får jag tänka på något annat! 
 
Kollar på dessa just nu! Sjukt roliga är dom! :'D