I skolan!

Är i skolan och tar det lugnt!
Idag blir det en lugn dag framför mig!
När skolan slutar vi tre så ska jag hem rida och sen ta det lugnt och sova LÄNGE imorgon! Har sovit sååå dåligt hela veckan! Så allt har bara blivit fel..
Som imorse skulle jag har körlektion, men den blev inställd..! :( skit.. Hittills har dag gått bra förutom de! Men jag får ser senare hur de blir..!


Segt..

Förlåt för dålig bloggning de senaste dagarna! Men måndan va bara skit, kom försent till skolan för att jag somna när jag kolla på tv.. Sen så skulle min lärare börja hålla på. "Jag vill inte att de ska bli samma som förra året..! Du har bara ett år kvar här och det ska bli det bästa!" Jag ba, jaja det ska inte hända igen! Sen så drog jag efter min körlektion på eftermiddan!
Kom hem red min underbara ponny på galoppbanan! Men min sadel, han blev helt annorlunda kan jag säga! Han va som vanligt igen! :') och jag trodde det var något annat! Men det var sadeln som tur va! :)

Sen igår blev typ likadant..! Men igår kom jag i tid till skolan! Men hade körlektion samma tid som i måndags! Så min lärare blev lite sne på mig att jag går typ varje dag! Men va fan, jag vill ha mitt körkort! Då får jag ju köra varje dag bara för att få gjort mina lektioner! Men fattar tydligen inte han.. Sen när jag kom tillbaka, så va vi där en stund sen sluta vi. Och han trodde jag hade missat min körlektion! Jag ba, nej... Sen hörde typ alla bara kör, så alla fråga om jag hade gjort körprovet! Jag hade så gärna velat säga de.. :(
Sen när jag kom hem fick bilbo vila! Gått i fem dagar, då förkännar han lite vila! ;)

Idag blir det att ut och klättra! Å jag ska rida Barbacka! Får se hur de går! ;)

Fick lite nostalgi och börja lyssna på de här låtarna!! <3
De blir aldrig dåliga!


Varför?

Bilbo var likadan idag! Bråka med mig och ville inte gå fram..! Hade ioförsäg sporrar på mig idag igen, men de tog jag av lika fort då han inte ville lyssna! Men han bara fortsatte.. Han ville bara gå efter Åke nu när han också va med i padocken.. Sen efter en stund gick de när jag gav han långa tyglar innan jag mana på han att trava. Sen efter en stund när vi bråkat så gick det inte mer.. När han inte ville, då skulle vi inte göra något mer! Så va det bara! Men fick han att gå över några bommar vi hade framme både i gallopera och trav! Sen prova jag på att göra slide stopp, eller va det heter. Han gjorde det direkt när jag tänkte på det så stanna han! Så han är väldigt lätt lärd om man säger så! ;)
Men direkt efter där så ville han inte mer! Så min syster erbjöd sig att rida han lite! Det roliga är att han lyssnar alltid på henne, så de kom iväg nästan direkt! Hon fick han att höja på ryggen idag igen! Alltså han arbeta mer, som jag alltid försöker med varje dag..! Vilket är jätte bra för hans rygg!
Men sen gick vi hem när hon travat av han! Så sa hon när vi kom hem att jag går nog rida i min gamla sadel imorgon och se om han gör likadant! För han kan göra det för att han inte gillar den, alltså att den inte passar han! Eller för att det är jobbigt att ha på sig en annan sadel!
Då kan jag säga det också att jag har ju sagt de att min gamla e sönder! Men den är inte sönder så man inte kan rida i den! Nej,nej! Den känns bara konstig att rida i! Vi misstänker att de antingen är stoppningen i den, eller att bommen börjar ge sig! Men jag ska bara kolla hur han är när jag rider med den! Sen ska jag rida Barbacka till jag får en ny sadel om han är som han är med den sadeln jag har nu! :)


Lugn dag!

Idag är det en lugn dag! Det ända som händer är att mormor kommer över och ska lämna våra presenter! :D
Hoppas på mycket pengar!! Hehe! ;)
Va iväg tidigare och kolla på ett hus! Pappa gillade de, kanske det blir något! :3 hoppas, hoppas!
Annars händer det inte så mycket mer idag! Blir att rida bilbo sen! Sen bara ta det lugnt resten av kvällen!

Undrar om bilbo kommer va lika pigg som igår! Igår så red jag han på ängen här hemma, min syster va med och skulle ta kort! Men bilbo hade inte alls lust med att träna dressyr igår, som vanligt.. Så försökte verkligen att få han att röra på sig, få han att gå fram! Men han vill aldrig lyssna på ängen och inte när jag använder sporrar heller! Och det använder jag nästan aldrig!! Då lät min syster rida lite, gick bra till en början! Hon fick ner han fint och en fin galopp! Men sen när jag börja ta lite kort på dom, så va det vid ett tillfälle jag bara stanna när de gallopera. Då gjorde tydligen bilbo det med! Han började bocka och allt! Så min syster flög av och landa på ryggen! :( men hon klara sig och va uppe igen! Men då ville inte bilbo mer! Så hon gick ut på grusvägen och lät han springa av sig! Mana på han jätte mycket, då han gillar att springa! Sen kom hon tillbaka så jg fick rida lite! Så hoppa upp och galoppera iväg en bit och sen trava jag tillbaka! Kan säga de att bilbo va jätte glad!
Och många av er tänker nog nu att "Bilbo vann ju genom att inte träna på ängen som du ville!" Ja, sant! Men jag vill hellre att det ska sluta med att både jag och bilbo är glada än sura på varandra! :)


Emma, va hade du gjort om......

bilbo inte va i hagen en dag?
Jag skulle få panik! Börjat gråta och bara försöka att hitta han! Kollat runt överallt så han inte bara ställt sig på någon av ängarna runt om! Sen skulle jag köra runt tills jag hitta han! Fast bilbo är ingen rymmare, som tur e..
 

du vann 1 milijon, va skulle du göra med de?
Jag skulle först ge lite till mina föreldrar då de gjort så mycket för mig och att jag fått så mycket av dom!
Sen skulle jag bygga om vårt stall! Inte för att jag inte gillar det eller så.. Men jag vill har vatten inte dit en varm sadel kammare och riktig spol spilta!
 

du inte skulle haft intresset med hästar?
Jag skulle jobba helt med bilar, helt klart! Skulle sitta hela dagar med att bara fixa min bill! Stayla den till min bil!
Blå.. <3
 

du skulle fått välja mellan att träna hoppning, dressyr eller western?
 
 Western helt klart! Älskar allt som har med werstern att göra! Omjag kunde skulle jag levt på den tiden! <3
Ska få en wersten sadel snart också! Ska prova på det nu då någon sa att bilbo skulle passa väldigt bra till de!
och så e ju min sadel sönder.. så måste han en ny! Så tar en western! ;)<3
 
 
du fick välja mellan cola,pepsi,fanta eller sprite?
COLA! Är helt galen i cola! Kan inte leva utan den, minst en (33cl) om dagen måste jag ha! <3
 
 
fick ett bud på bilbo?
Jag skulle sagt att han inte är till salu! Min lille prins är inte värd något för mig! Han är ovärdelig!
Han kommer alltid få vara hos mig! Kommer aldrig sälja han! Om inte skulle ändra sig någon gång..
 

bilbo en dag skulle skada sig så du inte skulle kunna rida han mer! Va skulle du gjort med han då?
Jag skulle såklart bli helt förstörd! Gråta i flera dagar till det inte kom några tårar längre! Skulle fixa en fin mini hage till han som han skulle få skrutta runt i! Göra allt för att han skulle ha det bra och gå promenader med han ist! :)
 
 
timon skulle gå bort?
Jag skulle bara gråtit och inte gå ut ur huset eller något! Han är mitt allt just nu när felixz gick bort i maj! :'( <3
Så jag skulle ine klara det en gång till! :( Kanske skaffat en hund? Som e smart då som inte vill skada katter så fort den ser några.. En liten jack russell! <3
 
 
 

Sova snart! <3

Ska snart gå och lägga mig! Lång dag..
Har svarat på frågorna nu, så de kommer i ett inställt imorgon! ;)
 
Tog en kort tur med bilbo och åke förut! Tog med åke som hand häst! 
Men de tänker jag ite göra igen! Han gick bara ivägen, han gick inte där jag ville(brevid mig och bilbo!) och sen i traven så skulle han vara först och tycka ut oss i diket... inte igen säger jag bara! -.-'
 
Sen såg jag en hemsk sak på bilbo bak hov, han har fått stålröta.. :(
Har gått hur bara som helst annars att hovslagarn har sett de när han fixat hans hovar, men då har det varit början till det.. Men nu är hans hov svagt lila och så har han ett lite hål på ett ställe som blivit mjukt nu, så jag tror han fått det där med..! Tur att mamma ska fixa tid på måndag så han får kolla upp de och så bilbo får nya skor! :)

Skola..

Är i skolan och chillar på mat rasten med kompisar! :)
Tar det lugnt och försöker att tänka bort allt med magen..
Denna dagen är såååå seg..! Slutar 15.00 idag..
På en fredag..! Men bara att stå ut..!
Vill va hemma och sova nu! Men ikke!
Plugg, plugg!
Nu har skolan börjat på riktigt igen! Fuck my life!
Men bara ett år kvar!
Måste tänka så! Ett år kvar, ett år kvar..


Seg dag..!

Idag har varit en seg dag!
Börja med att vi fick ett prov i skolan som vi skulle gjort i våras men vår lärare hade glömt de.. Så fick göra det idag..! (Y) kom typ inte ihåg något!! xD men efter en stund började det sakta komma tillbaka när vi läste på! :)
Innan började min lärare prata om att de från Frankrike kommer om typ två månader, sen om när min mobil blev stulen.. Gilla inte att han tog upp de då jag försöka glömma de! Men det är inte helt borta då jag alltid håller koll på mina saker nu..! Som är bra på ett sätt, men lite jobbigt! :/
Sen kom det roliga! En kille som va med i Frankrike när det hände, han fråga om jag fått en ny! Ja ba, ja! Sen tänkte jag: jag går ju runt med den hela tiden! 😂 :'D han e lite blond han! ;)
Slutade 11.20 idag! Så gött att de fortfarande har de på onsdagar och speciellt idag! :)
Imorgon är de en lång dag till 15.00!
Men det är ju häst hoppning i kväll 22.15 på svt 2!! :(
Får kolla på de idag med tror jag! ;)
Måste ju kolla när de ändå är på tv!

Ut och rida snart! Ska bara låta syrran sova lite och sen se om hon ska med sen! :)


Första dagen avklarad..!

Så va första dagen klar!
Usch för skola!!
Vill vara hemma och sova!! xD
Men schemat va rätt chill ändå!
Bara info idag i typ 40 min sen sluta vi för dan! Och imorgon är det bara till lunch! 😊❤ gött mos!
Sitter nu och njuter av en varm choklad! ❤


Skola imorgon..

Usch.. Skola imorgon.. Back to hell..
Nä, det ska bli kull att träffa alla igen!! :D inte sätt dom på tio veckor nu!
Hoppas det inte blir en lång dag imorgon då jag har en kör lektion 13.15
Hoppas det bara är till lunch! Så jag inte missar något! ;)
Nä, få försöka sova nu med imagine dragons i hörlurarna! <3
Upp 06.00 imorgon..


Tar det lugnt!

Sitter å tar det lugnt och kollar på film innan jag ska dra ut och rida snart när vädret blivit bättre! :)
 
Blev ingen bloggning igår för att jag var med min syster å hennes pojkvän och min kompis å hennes pojkvän nere på vallåkra träffen i skåne! :D
Va så snygga staylade bilar där så ahhhhh! <3 Man kunde bara stå och dregla på dom typ! :D
Men såklart så glömde jag ta kort på de även fast jag tänkte på det flera gånger! -.-'
Men jag hoppas syrran fick några på sin kamera!

Emma, va hade du gjort om......?

Har lite tråkigt och jag har ju inte haft det här på ett tag! :)
Så fråga på bara! Svara på det om några dagar! ;)
 
 
Emma, va hade du gjort om...?
 
 
 

Fredag!

Blev en lite lätt ute ritt idag med syrran! Red bilbo i hackmore och han va pigg idag! :D
Så fort vi började galoppera så drog han iväg! :) Fick knappt stopp på han.. sen när jag skulle vända tillbaka till ann-sofi så ville han inte gå dit jag ville och baka ner i diket.. -.-'
Älskar när han är så pigg då han aldrig är det annars! :)
Men gillar inte när han backar mot diken eller ner i diken..!
Sen när vi skulle ta en sista galopp så stack bilbo med mig igen! Å jag fick inte stopp på han! Han bara sprang och sprang.. han började sakta ner till trav när vi kommit förbi bäck som går vi vägen som tur va! 
Misstänker att han kanske inte gillar hackmoret lite.. Då någon red med det på han 3 månader i streck..! :@
Men också kan det vara att han ville vara först och långt fram då åke inte fick springa så fort! 
Men det får jag inte veta! Men mistänker det första då han alltid är lite spänd med hackmoret..

5 dagar kvar tills skolan börjar..!

Fucking 5 dagar kvar..! :(
Vill inte!! D:
Känner redan nu att det kommer vara jobbig att gå upp på morgonen..! Tänk bara hur det blir när jag varit i skolan mer än en vecka..!
Nej, nu får jag inte tänka så! Måste vara lite positiv! Det är ju mitt sista år..! Sen går man ut i arbetslivet..! Yeah..! (Y)
Jobba från kl 7 till 4 varje dag! Rätt så gött faktiskt när man får göra det man vill, utan att ha några lärare som stirrar en i nacken..! O.o

Bilbo fick vila idag! Imorgon blir det hård träning igen!! ;)
5 dagar..! Ett år kvar..! :(


Seg dag idag..!

Den här dagen var rätt seg tycker jag! Gick upp vid tio! Tog det lugnt framför tv en timma och väntat på att min syster skulle göra pannkakor, men hon ville inte och låg och sov..! Så gjorde mig några mackor ist! :)
Sen satt jag och vänta på att veta om vi skulle rida ut med vår kompis Kicki! Tog typ hela förmiddagen! Sen sa min Syster bara: ta på dig rid kläderna! - Så vi ska rida ut? -ja!
Jag tänkte då: men du kan ju säga till lite tidigare så jag vet?
Men ja, red bort till tempo och köpte cola! <3 Sen red vi tillbaka! Alla barn gillade att det var hästar där och ba: kolla mamma!! :o häst!! Å vissa fråga om vi kom från en rid skola! Och jag ba tänkte: så här fina hästar hittar du inte på en ridskola! Inte på den ridskolan som ligger här iallafall!! :'D hahahhaha 😂 sen när de fråga om den va bra vi ba: ta kungsbacka! Den är mycket bättre! Då de inte behandlar äldre bra! Kan ju säga de att de hade favoriter, iallafall när vi gick där! Och det som inte kunde vissa saker behandla dom som skit.. Har go lust att åka dit med bilbo nästa gång det är hoppning där och visa dom va jag lärt mig själv(å min syster!) utan dom! De ska få för va de gjorde mot oss..! Någon gång..!

Sen senare på kvällen åkte vi och kolla på ett hus! Undra va de kan vara! ;D
Det få ni veta när jag vet mer om de själv!! :D


Bilder från hoppträningen!!

Här kommer lite bilder från igår! :D
 
 
 
 
 
Det bästa vi gjorde igår! Hoppa trippelbar, klarade de trots mina nerver! :D :')
 
 
Vi gjorde det flera gånger efter att vi klara det första gånger efter några stopp! :')
Kolla bara! Vi flyger över! :D
 
 
 
Bilderna är tagna av min syster! Kolla gärna in hennes blogg!! :) annsofifosselia.blogg.se

Go dag!

Den här dagen börja bra!
Först ut i stallet för att ta ut killarna! De fick stå inne inatt på grund av vädret..! Sen fick man pannkaks frukost av syrran! :)<3

Nu sitter jag bara och tar det lugnt innan jag drar ut och rider sen! :)
Blev lite bilder igår också! Ska lägga upp de här så ni får se!! :D


Hoppning idag!

Idag står hoppning på schemat! 
Ska bara äta så drar jag ut i stallet! :D
Men om syrran säger att hon inte orkar, så går jag dit iallafall!
Har velat göra det här iflera dagar nu, så nu ska jag hoppa! Å det vill nog bilbo med! ;)
Va ute och red vid halv tio igår, gud va skönt det va ute! Men det börjar mörkna tidigt nu! Det va nästan kol svart vid tio så vi fick har reflexer på oss! Men bilbo gilla det och hade massa energi efter att ha fått vila i en dag! ;)
 
Men ja, snart äta och sen dra till padocken! :D
Blir kanske bilder sen! ;)

Söndag!

Förlåt för dålig uppdatering igår! Men hade mycket att göra! :)
Va först hos min mormor och morfar med syrran hennes pöjkvän och mamma. Var där en stund sen hem och fixa till sig innan vi skulle iväg igen för att gå på sommar rocken! 
Hel go kväll va det med goa bans och musik! 
Sen va vi där till 01.00 tills det började åska och blixtra så vi åkte hem för att ta in killarna så kom det ett spöregn så man knapp såg vägen. Så när vi körde under en bro så såg vi inte att det hade blivit mycket vatten just där, men vi hade tillräkligt med fart för att inte bli kvar där!  Läbbigt va bara förnamnet! Sen påvägen hem så blixtra det så kraftigt så vi kunde sen den långt bort, men det va sååå starkt ljus och sen mulrade de så mycket så bilen vibba när vi körde! D: Vi hade tur att det inte hade kommit till oss innan vi kom hem! Annars vet jag inte va som skulle ha hänt! :(
 
Men ja, idag blir det träning med bilbo! :D Antinngen hoppträning med syrran (beror när henns pöjkvän åker hem!)
Eller så rider jag bara ut så han får röra på sig, så blir det imorgon ist! :)
Men ja, nu kör vi hårt hela eftermiddan så jag kan sova gott sen! 
Har bara fått sova 4 timmar pågrund ut av att devito rymde till sin kompisar igen! (Y)
 
 
 
 
Tre månader utan dig.. </3
 

Uppe med tuppen!

Sitter och väntar på att hovslagarn ska komma! Så sitter och äter frukost!
Hua va trött jag e! Men gör allt för hästarna!! :)


Gick bra idag! :)

Träningen idag gick så bra med bilbo! Är faktiskt lite förvårnad!
Gjorde först ett dressyr program med han i padocken, gjorde en som vi gjort innan och han kom ihåg den..! :o
Har inte gjort den på minst ett halv år och han kommer ihåg? Jag har visst en smart ponny! :o Hehhe! :P :)
Sen så träna vi med bommar och som vanligt är det såååå jobbigt att lyfta hovarna så bommarna flyttar på sig hela tiden..! -.-' Där är verkligen den lata bilbo som kommer fram! Har bestämt mig nu att varje gång jag är i padocken ska jag ha framme bommar så han lyfter på benen, speciellt bak bena för dom släpar han..!
Sen så red jag han löst, har vi inte heller gjort på länge! Å det är nog ganska bra, för idag så gick han dit jag ville! Alltså om jag ville gå till höger tog jag tyglarna jag hade satt runt hans hals och drog den lite till höger och sen tog skänkelen så gick han dit! Så glad jag blev att han gjorde de! Sen fick jag en tanke, har ju inte löshoppat med bilbo på tt tag så gjorde det med! :) Lät han hoppa en gång, sen orka han inte mer.. eller ja , det va hans mage som sa att måste hem för att äta! ;)  
 
Får se va jag gör imorgon med han? Klättra kanske? Beror lite på vädret också!
Nä, nu måste jag sova! Upp tidigt imorgon för att hovslagarn kommer! :)

Det blir bara bättre och bättre.. (Y)

Hovslagarn var här idag för att sätta nya skor på åke! Å eftersom min syster inte va hemma fick jag kolla till hur det gick! Allt gick jätte bra tills han började verka hoven han hade haft bölden i, såklart va det lite kvar..! Och han blev faktist väldigt förvårnad och lite sur såg det ut som då han inte hade satt på skon han hade haft! Det hade hans jobbar kompis gjort! Så det blev ingen ny sko, det blev rengöring igen av såret och på med badage och så får åke stå inne tills hovslagarn säger att han kan gå ut! :(
 
Han som hade satt på åke en extra sko eller va man ska kalla den ,en han skulle ha så länge tils han fick nya!
Han hade sagt till min syster när han va här att pulsen hade gått ner så han satte på en sko!
Sen sa vår hovslagare idag att det är inte bara att pulsen ska gå ner, hela bölden och allt ska vara borta också! 
Så han gick runt och fundera jätte länge varför det hade kommit tillbaka endå! För han sa det att allt kanske var borta men så har det kommit tillbaka? Men sen sa han också att det kunde de inte ha gjort då skyddet som sydda där bölden varit(då) var kvar, så de kan inte ha kommit igen? 
Han stälde många frågor som vi inte kunde svara på! Men han sa de att han kommer på fredag igen så då får åke nog komma ut igen! :)
Hoppas,hoppas! ♥

Idag som jag skulle gjort det där ja...

Idag hade varit en mycket speciell dag om jag hade velat de! Men nej, jag var en vecka för sen så då blev det så här.. om jag bara hade sätt det några dagar innan så kanske vi kunde åkt förra veckan! Men då skulle jag såklart hoppat lite lägre då bilbo inte va helt i gång..! :/ Men ja, det är sånt här jag måste lära mig att läsa på flera gånger så jag inte läser fel eller att jag planerar i tid! Nu va det en pay and jump i göteborg som jag tänkte hoppa på istället! Men min syster som kör kunde inte, eller ja inte när jag sa det till henne! Så det blev inte där heller..! :(
Idag fick jag reda på att hon inte skulle iväg.. så jag blev lite sur på henne för de!
 
Men jag kanske fortfarande har tid att anmäla mig? Men jag vet inte, måste ju köpa ny sadel nu så dt blir nog det istället! :)
Men jag kommer leta tills jag hinnat någonstans vi kan hoppa, jag kommer inte ge mig! 
Vi ska hoppa en gång detta året och nästa år hoppas jag att det blir minst 10! <3
 
Säger bara en sak: Dream it! Wish it! Do it!!
Det är de jag tänker på hela tiden nu, jag kommer inte ge mig! ;)

Mår gött!

Hade en jätte grym träning med bilbo förut! Tog fram några hinder och hoppa fem hinder som va på 60cm! Han tyckte det va jätte kul när vi hoppa dom en efter en! :)
Känner nu att han börjar få mer muskler i benen nu när jag börjat hoppa med han lite mer! Han bär upp sig mer! :)
Känns så skönt att han inte behöver ta i så mycket för att hoppa utan det flyter på! Om det blir fel eller att han vägrar är det oftast mitt fel! Som förut så ställde jag mig upp innan hindret, vet inte varför men tänkte nog att jag skulle va beredd på hoppet! Men bilbo trodde han skulle hoppa, så jag tror vi en meter ifrån hindret eller något så ställde jag mig upp och han hoppa! Jag va inte alls beredd och tappa balansen! xD måste sätt rätt roligt ut! ;)
Men det gick! Vi kom iväg lika fort igen! :)
Sen så hade jag ställt ett hinder på kort sida bara för att träna lite på det! Tog det först från vänstra varvet, men han sprang bara mot sidan mot ett annat hinder..! Så jag tänkte: jag tar det från andra hållet som jag tänkte först! Så gjorde de, och han tog det som ingenting! Min gryma kille! <3
Sen tog vi alla hinder en gång till! Och bilbo va så glad och hade öronen framåt hela tiden! :)
Hade på han huva idag också för att se om han lyssna bättre på mig, det blev mycket bättre kan jag säga! ;)
Nästa hopp träning blir när min syster kommit hem! På onsdag eller torsdag! :)
Kan knapp bärga mig nu när bilbo är så taggad för att hoppa nu! <3 :D


Ny header!

Va tyx?? :)
Är inte helt nöjd då jag ville ha andra bilder, men det fixar jag vid ett annat tillfälle!! ;)
Annars är jag nöjd!
Va tycker ni! :)
 
 

ska jag aldrig få..

Ja, jag skulle ju iväg och hoppa nästa vecka.. men nu när jag skulle kolla lite saker så ser jag att den sista dagen att hoppa var i förrgår..! Å de brukar alltid ha det första veckan i augusti annars? Men nej, allt är imot mig när jag ska iväg och hoppa..
Får se om jag hiitar något i slutet av hösten eller till vintern! De brukar alltid ha en CL på min gamla ridskola på lucia! (Y) Kanske blir den ist! 
Annars har jag bestämt mig för att ta licens för att kunna hoppa fjord tävlingar! :)
Så vi kan komma ut mer, men inte varje helg! ;) Utan hade mer tänkt mig kanske en gång i månaden! :)
Hoppas, hoppas! ♥
 

Å där blev min dag förstörd..